Nuffnang

Sunday, 13 September 2015

first week of my semester seven!! #160

entry yang ke 160? perghh. haha. cepat je masa berlalu. aku ingat lagi masa aku buat blog ni. masa tu aku semester 2. 1 April 2013. and sekarang aku da semester 7 dan tarikh hari ini ialah 13 September 2015. minggu ni ialah minggu pertama untuk semester baru aku. let's recap.

Isnin / 7 September 2015

kelas start jam 8 pagi. suck. walaupun da final year, still class aku start jam 8 pagi and semester ni aku amik 19 jam kredit hour. urghhh. aku ingat bila da final year, boleh la relax sikit-sikit. After class, aku jumpa lecturer aku and mintak dia jadi SV aku untuk upcoming Final Year Project and alhamdulillah yeayyy, dia setuju nak SV aku. yippy!!! settle satu masalah.

Selasa / 8 September 2015

hari selasa start class jam 10 pagi. thank god! *rolling eyes* class kali ni dengan Ketua Jabatan pulak and terus dapat project dari dia which is dia pulak dapat dari Perbadanan Putrajaya kalau tak silap. Kitorang kena organize Kem Jamboree Kebangsaan selama 5 hari dekat Putrajaya. maybe event akan berlangsung pada bulan Disember nanti. and kalau event tu berjaya, event tu might be akan jadi annual event untuk Putrajaya.

and not forget too, each group (oh, kitorang ada kumpulan kecik! yang projek aku mention sebelum ni / dekat atas ni ialah projek class) kena ada projek kecik memasing and nama grup aku ialah X-&%$(($@&!$%. Grup kitorang decide untuk buat kem ala-ala Summer Camp untuk bebudak sekolah menengah.

Rabu / 9 September 2015

kelas Perancangan dan Reka Bentuk start jam 8 pagi. aku dengan roommate aku lambat masuk kelas so kena marah lepas tu. KAH KAH KAH. first week da buat musuh dengan lecturer sendiri. apa la nak jadi dengan kau ni Sharky. tidur lambat lagi. padan muka kau! haha. by the way. on that class also kitorang da ada kuiz untuk dijawab. sweat sangat bila first week da ada kuiz :p  habis kelas je, aku dengan kawan aku pergi tengok Vacation kat wayang.

Khamis / 10 September 2015

dapat projek dari lecturer lagi. tapi ni dari lecturer lain pulak. Projek kali ni dari Jabatan Hutan Selangor atau something related macam tu la. aku baru tahu Tekali is tutup untuk orang awam sebab kencing tikus and belum dibukak lagi walaupun Kementerian Kesihatan da cakap yang Tekali is clean from all those kencing tikus. kali ni, aku dengan classmate aku kena bangunkan Trail Jelutong yang ada dekat Tekali sebelum Air Terjun tu dibuka kembali kepada pengunjung tempatan.

the best part is, tetiap minggu kitorang akan ada trip ke Tekali untuk siapkan projek. HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH. best siot!! by second week je, kitorang da start trip ke luar kelas. kah! kau ada?

petang tu pulak, ada taklimat FYP A and FYP B untuk final year student fakulti aku.

Kames malam jumaat, aku dengan kengkawan aku tengok midnight movie and kali ni kitorang layan Transporter pulak.

Jumaat  / 11 September 2015

takde class. aku bangun tidur. bersiap and mandi. kali ni layan Maze Runner. all alone by myself.

Sabtu.  / 12 September 2015

pagi tadi aku ada koko. it was fun. KAH KAH KAH. banyak awek cantik dalam kelas. ehem. :P

sabtu malam ahad which is tadi, aku dengan kengkawan layan Malam Kebudayaan ataupun Malam Penutup untuk bebudak first year. memang cuci mata semedang je la kat muka muka first year. haih, they are so comel. KOH KOH KOH. aku ucapkan tahniah pada kolej yang menang tadi :3

aku tahu, ianya baru seminggu tapi aku da start rasa letih with all those kelas and perancangan projek. HGAHAHAHAHAHAHHAA. kadang-kadang memang rasa penat, tapi kadang-kadang rasa seronok jugak. Ye la, buat all those works and projek dengan kengkawan semua . lagipun ni da tahun akhir. next year, semua akan berpecah and nak jumpa semula tu sangat la susah nanti. rasanya this semester akan menjadi sangat mencabar buat aku dan kengkawan. hoho. by the way, korang sabar je la ye aku update cerita REMAJA tu. aku still tengah work it on. sabar ye yop! aku tengah terpikir hal Zahid dengan Haikal ni. haha.

SEKIAN. tu je aku nak cakap. jumpa lagi bila-bila. siapa-siapa yang nak lepak sama, just roger je la.

p/s
selamat malam semua! yang still belajar tu, kongsi kongsi la sikit macam mana first week korang. okay??

11 comments:

  1. Happy Final Year !!!
    Tak sabar aku nak buat entry final year macam ni.
    Tapi lmbat lagi lah.

    ReplyDelete
  2. Nikmatilah final year tu...hahaha...tu Nu'man suh cari bf tu hahaha...

    ReplyDelete
  3. Gud luck for ur final year.. ☺☺☺

    ReplyDelete
  4. aku final sem, lagi best. hahaha :P

    ReplyDelete
  5. first,good luck for final year.. x sabar nk tunggu ko update cerita REMAJA tu...

    ReplyDelete
  6. first,good luck for final year.. x sabar nk tunggu ko update cerita REMAJA tu...

    ReplyDelete
  7. Bila nk sambung cerita REMAJA tu... nak hisha

    ReplyDelete
  8. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)